Tipsa en vän
Havsöringsdagar på Gotland

Fiskelycka

Havsöringsfiske på Gotland / FishYourDream.com Foto: Anders J Dahlin
Havsöring på Gotland / FishYourDream.com Foto: Pia Lindberg

Fiska havsöring på Gotland! Med 80 mil kust behöver du aldrig trängas. Fisket sker genom vadning på grunt vatten med spinn, haspel eller fluga. Bo prisvärt i centrala Visby med fem minuter till både kvällens restauranger och morgonens fina öringställe mitt i den anrika medeltidsstaden.

Tillsammans med en kunnig fiskeguide får du en riktig exklusiv introduktion till gotländskt öringsfiske under en heldag. Sedan har du och övriga deltagare tre dagar för fiske på egen hand, men hela tiden med möjlighet till värdefulla råd och tips från några av öns främsta fiskeguider. Öringen på Gotland har hög medelvikt och kan fiskas under en lång period, dessutom är den självreproducerande, det vill säga "vild". Erfarna guider specialiserade på de olika fiskesätten matchas med vad du behöver.

Du bor på nyrenoverade Visby Vandrarhem med promenadavstånd till spännande fiskeplatser mitt i Visby och till stadens många fina restauranger. Vandrarhemmet har totalt åtta rum (fem dubbelrum, två familjerum och ett singelrum) som delar på tre toaletter med dusch. Dessutom finns tillgång till ett modernt kök för själhushåll.

Både den exklusiva introduktionsdagen liksom dagarna på egen hand avgår från vandrarhemmet. Väder och vind får avgöra dagarnas olika fiskeplatser, och kanske blir det så att ni prövar flera olika ställen. Du fiskar över rev, tångpartier och släta kalkstensbottnar med Gotlands dramatiska kustlinje bakom ryggen. Ingen fiskedag är den andra lik, eftersom havet, vinden och öringen alltid erbjuder något nytt.

Arrangören FishYourDream arbetar intensivt med långsiktigt hållbart fiske och engagerar sig i fiskevård på Gotland. Guiderna berättar gärna om öringens biologi och speciella förutsättningar på ön. ”Catch and release" (återutsättning av fisk) förespråkas för all fisk som inte hamnar på kvällens middagsbord.

Kommer du som nybörjare får du hjälp med allt från fiskeutrustning till kastteknik. Saknar du utrustning, går det bra att hyra såväl haspelutrustningar samt förstås vadarbyxor. I vandrarhemmet bottenvåning finns dessutom en välförsedd butik, där man kan köpa till extra drag, flugor och annan fiskeutrustning och även boka andra gotländska upplevelser.

Information och pris
Arrangemang Havsöringsdagar på Gotland
Arrangör FishYourDream AB
Säsong 2016-10-01 - 2017-05-31
Not säsong Fiskeförbud 1 okt-31 dec i vikar där lekåar finns.
Inget havsöringsfiske under sommaren.
Inga fasta avgångar. Kontakta arrangören!
Reslängd 4 dagar
Deltagare 3 - 3 personer
Normalpris / vuxen SEK 2 295
Alternativ Totalpriset på 6 885 kan även delas på två eller en deltagare.
Utrustning finns att hyra.
Ingår i priset Tre nätter på Visby Vandrarhem (del i familjerum), en dags exklusiv fiskeguidning med transport, lunch och fiskeutrustning under guidningen, värdefulla fisketips för övriga fiskedagar och slutstädning.
Boende Visby Vandrarhem (del i familjerum och möjlighet till själhushåll).
Förkunskaper Någon erfarenhet av kustfiske.
Komma hit Resan startar och avslutas i Visby. Till Visby går det flyg och färjor från Nynäshamn och Oskarshamn.
 

Kontakta FishYourDream AB
Hemsida www.FishYourDream.com
E-post [email protected]
Andra Naturens Bästa arrangemang inom

Andra Naturens Bästa arrangemang i